Принцеса Даяна – жената, която без свян носеше старите си дрехи

184

Преди почти месец, когато Кейт Мидълтън се появи на сватбата на Меган и Хари с тоалет, който вече бе носила три пъти, предизвика вълна от негодувание. Как така кралска особа си позволява нещо подобно, имайки предвид състоянието на известната британска фамилия? Всъщност, може, и Кейт съвсем не е първата. Днес ще си спомним за покойната Лейди Даяна, която бе не само еталон за силна жена, но и модна икона. Тя винаги е била любимка на народа, защото въпреки че беше кралска особа, Даяна умееше да живее като другите. Доказателство за това са следващите снимки, с които ще си припомним всички рокли, които тя показа няколко пъти пред света, но с известни промени.
Даяна Спенсър показа тази прекрасна рокля за първи път на официално посещение в Лисабон през 1987 г. Две години по-късно тя реши да прекрои тоалета, като премахне ръкавите и така се появи на благотворително събитие през 1989 г.
Не е тайна, че Лейди Даяна беше почитател на точките. Ето защо тя носеше с гордост бялата си пола, дело на дизайнера Виктор Едълстайн. На снимката отляво принцесата е облечена с нея на конно надбягване през юни 1986 г., а на тази отдясно тя е на подобно събитие година по-късно.
Даяна се появи с този прекрасен костюм на турнира Уимбълдън през 1981 г. А няколко години по-късно и на поло мач, но този път без сакото.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама