Скандал в Македония: Президентът изгони Заев и Димитров след среща, продължила 120 секунди

30

Срещата на премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров с президента на Македония Георги Иванов, на който двамата трябваше да го информират за договореното с Гърция име Северна Македония, траяла едва 120 секунди.

След това лидерът на кабинета в Скопие и ръководителят на македонската дипломация са били изгонени от резиденцията на президента във Водно, разкриха източници на скопското електронно издание МКД, цитирани от Канал 3.

Иванов попитал Заев и Димитров дали имат писмено споразумение с Гърция. След като е получил утвърдителен отговор, Иванов е казал на Заев и Димитров, че не е необходимо срещата да продължи, поясниха източници.

От редакцията припомнят, че Иванов е против промяната на името и срещу изменение на Конституцията на Република Македония, за което настояват гърците.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама