Пострадалият при падането на хеликоптера борден техник Алексей Каменов е в стабилно състояние

110

Снимка: bTV

Много хора са станали свидетели на падането на хеликоптера вчера близо до летище Пловдив.

Според някои от тях машината е горяла, преди да започне да пада. Пострадалият борден техник Алексей Каменов е в стабилно състояние, но ще да бъде преместен от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив във ВМА в София. Той е с наранявания, но без опасност за живота. Късно снощи военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че е със счупен крайник.

Загинаха командирът на полета капитан Пламен Пантелеев и помощникът му капитан Стоян Неделчев.

Един от свидетелите на летището Пловдив се учуди, че военните правят тренировки точно над летището, при това, когато има полети. „Миналата седмица изпращах детето си, пак тренираха. Това е опасно, не знам защго го правят точно над летището, където кацат и излитат самолети“, заяви потресеният очевидец на трагедията.

Машината Ми-17 скоро е била ремонтирана, но е произведена през 1989 година. Тя е водила парада тази година на 6 септември.

Припомняме, че снощи в 20,30 ч военен хеликоптер падна край летището в Пловдив. При инцидента загинаха двама души, а трети е ранен и откаран в болница. Към момента се смята, че най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност. Още снощи мигновено реагираха военният министър Красимир Каракачанов, който отиде на място в Крумово, както и премиерът Бойко Борисов, изразил съболезнования на семействата на загиналите.

Източник: Пик

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама