Мая Манолова за оставката на Бисер Петков: Аз оставки не коментирам и не се занимавам с персонални назначения

22

Кадър: Нова

Аз оставки не коментирам и не се занимавам с персонални назначения.

Това, което коментирам са нарушени права, коментирам проблем и неговото решение. Така коментира пред Nova темата за подадената оставка от социалния министър Бисер Петков обмудсманът Мая Манолова.

Решението му изненада и самите протестиращи, които настояват за приемането на Закон за личната помощ. Той вече е написан от екипа на Мая Манолова, а обсъжданията по него вече започнаха.

„За пореден ден вчера с майките на децата с увреждания коментирахме закона за личната помощ. В срещата участваха и представители от министерството на социалната политика. Ние постигнахме съгласие с майките по всички дискутирани текстове. Готови сме да обсъждаме този текст, както и да направим една финансова обосновка колко би струвало това на хазната“, каза за закона тя.

„Намерението на представителите на социалното министерство беше да ни убеди, че тези текстове могат да бъдат включени в други законопроекти. Очакванията на хората и семействата на деца с увреждания са този закон да бъде приет“, допълни тя.

„С въпросните законопроекти е ангажиран определен екип от социалното министерство“, отговори тя на въпрос дали тази оставка може да окаже влияние върху обсъждането и приемането на този закон.

„Парите трябва да се разпределят правилно, а не на калпак. Амбицията на мен и моя екип е да се вместим в парите, с които се разполага и сега. Всеки ще получи толкова, колкото му е необходимо“, завърши темата Манолова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама