Кокосовото масло е вредно за кожата

128

Снимка: pixabay

Колкото и да е странно, днес няма да бъдем благосклонни към онова чудодейно вещество, наречено кокосово масло, пише уоман.бг.

Да, то е прекрасен заместител на маслото, когато готвим и от него не надебеляваме, но пък в същото време е враг на хубавата кожа.

Първоначално то дава чудесни резултати, но след време истината излиза наяве под формата на пъпки и черно точки. Защо? Кокосовото масло е силно вещество, което може да запуши порите ви. То е плътно, гъсто и мазно и затова кожата не може да го абсорбира напълно, получава се запушване. Кокосовото масло не е никак препоръчително за хора, които имат склонност към акне, особено за тийнейджърите. Не е добра опция за лекуване на пъпки, въпреки че съществуват и обратните твърдения.

Истината е, че то е богато на лауринова киселина, витамин Е, линолова киселина и други иначе полезни за кожата съставки. Ако вече имате проблемна кожа, то кокосовото масло не е препоръчително.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама