МВР и „Гранична полиция“: Нямаме отношение към възстановяването на оградата на границата с Турция

149

Снимка: dnevnik.bg

„МВР и „Гранична полиция“ нямат отношение към отстраняването на скъсвания и пропадане на оградата по границата с Турция“.

Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос, информира БГНЕС.

Министърът се аргументира с постановление на Министерски съвет, с което е възложено проектирането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение и прилежащия път към него на българо-турската граница на областните управители на Област Хасково, Област Ямбол и Област Бургас, чиито територии граничат с Република Турция.

„Областните управители са бенефициент на средствата, отпускани от Министерския съвет, необходими за проектирането и изграждането на въпросната ограда. Отчитайки това обстоятелство, контролът по осъществяване на споменатите дейности и евентуални причинени щети върху вече изградената инфраструктура вследствие на строителството, следва да се осъществяват от областните управители, които са страна по сключените договори за изграждане на ВВС“, добавя министърът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама