Националният ни отбор по волейбол с втора загуба на турнира в Япония

107
Снимка: FIVB

Българският национален отбор по волейбол допусна втора загуба на турнира в Япония от Лигата на нациите, предаде bTV.

Момчетата на Пламен Константинов се изправиха срещу Полша, но този път не успяха да поднесат изненадата и паднаха с 1:3 (21:25,26:24, 18:25, 19:25).

Така „лъвовете“ ще се приберат у дома с две загуби (от Полша и Италия) и важна победа срещу домакините.

Пламен Константинов даде шанс на Петър Каракашев да дебютира като либеро. Като централен блокировач пък излезе младият Алекс Грозданов, който си партнираше със Светослав Гоцев. Посрещането бе поверено на братята Николай и Розалин Пенчеви, а в титулярния състав бяха още Георги Сеганов и Николай Учиков.

Новият треньор на Полша – белгиецът Витал Хайнен, пък заложи на част от мъжкия тим, който преди 4 години спечели световното първенство и няколко играчи от младежкия тим, който последва примера на „батковците си“.

Двубоят започна точка за точка, но още до първото техническо прекъсване поляците успяха да се откъснат с 3 точки преднина. Възпитаниците на белгиеца Витал Хайнен, който бе направил компилация на терена от световните шампиони при мъжете и при младежите, не допуснаха изненада и във втората задължителна пауза вече водеха с 4 точки. Така геймът отиде на сметката на поляците след 25:21.

Във втория гейм на полето се появи Боян Йорданов, който се възстановява от травма в коляното. „Лъвовете“ започнаха убедително частта и поведоха с 3 точки. Поляците обаче бързо изравниха след атака на Бартош Беднож. Двамата братя Пенчеви, както и Йорданов, отново дадоха предимство на българския тим. Каракашев показа характер в последните точки, но поляците успяха да спасят два геймбола. Николай Пенчев се нагърби с трудната задача да направи резултата в геймовете равен и успя след трудна атака и успешна блокада.

Двата отбора стартираха предпазливо третия гейм, а резултатът вървеше точка за точка. Розалин Пенчев се отличи с отлични атаки, но поляците успяха да дръпнат с 4 точки в резултата, което разколеба избраниците на Пламен Константинов. До края на гейма противниците ни не изпуснаха инициативата, а български грешки ги подпомогнаха да си върнат водачеството.

Серия от 4 поредни точки в четвъртия гейм, завършила с ас на Новаковски, даде предимство на поляците преди първото техническо прекъсване. Константинов пусна в игра Димитър Маринков, но и той не успя да донесе обрата в гейма. Противниците ни играеха с повече настроение и закономерно взеха частта, победата и трите точки в последния мач в Япония.

Следващата седмица във Варна „лъвовете“ приемат Франция, Канада и Бразилия в предпоследния турнир от Лигата на нациите.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама