Волейболните ни национали измъкнаха само гейм на Италия

105

Снимка: FIVB

Българският национален отбор по волейбол загуби втората си среща от турнира в Япония в Лигата на нациите.

„Лъвовете“ успяха да вземат само гейм на своите съперници и вече имат в актива си 5 загуби и 3 победи.

Пламен Константинов заложи на Николай Пенчев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Николай Учиков, Георги Сеганов и либерото Теодор Салпаров в началото на срещата.

Джанлоренцо Бленджини пък беше дал почивка на двете си звезди – Иван Зайцев и натурализирания кубинец Османи Хуанторена, които не пътуваха с отбора за Япония.

Италианците бързо натрупаха преднина в началото и селекционерът на България бе принуден да вземе прекъсване при 1:5. След него успешна блокада на Валентин Братоев и добри изяви на Учиков от линията за начален удар изоставането бе съкратено до 3 точки при първото техническо прекъсване. Николай Пенчев се отличи с мощен сервис и технични атаки. Так второто задължително прекъсване дойде само при точка аванс за Италия. До края на частта и двата тима показаха страхотен волейбол, а преднината от 23:21 дойде след ас на Рандацо. До края на частта „лъвовете“ не успяха да наваксат изоставането.

Българските волейболисти поведоха в началото на втората част след разнообразни решения на Георги Сеганов и „събуждане“ на блока. Волейболистите на Пламен Константинов водеха до 13-ата точка, когато Фелипе Ланца реализира успешна атака. Второто техническо прекъсване дойде при 16:14 за Италия. Диагоналът Габриеле Нели продължи да тормози българското посрещане и разликата набъбна до 5 точки в края на гейма.

Първото техническо прекъсване в третата част дойде при 2 точки аванс за италианците. Все пак мощните атаки на Учиков и добрият му сервис успяха да върнат националите в мача. След успешна единична блокада на Виктор Йосифов, „лъвовете“ поведоха с 19:16 в края. Грешките в посрещане в българското поле обаче зачестиха и съперниците успяха да изравнят. Отлична блокада на Гоцев и ас на Учиков обаче намалиха изоставането на българския тим и направиха резултата в геймовете 1:2.

Избраниците на Пламен Константинов започнаха с настроение четвъртия гейм. Блокада на Николай Пенчев и ас на Валентин Братоев направиха резултата 4:1. Последва поредица от грешки и неточни отигравания, което доведе до обрат – 9:8 за Италия. Последва серия от италиански точки и несигурна игра в българското поле. Така на второ техническо прекъсване съперниците ни имаха аванс от 5 точки. Разликата продължаваше да расте и в крайна сметка частта завърши при резултат 25:19, което оформи победата с 3:1 за Италия.

Утре (10 юни) България играе срещу водача в генералното класиране – Полша.

Източник: bTV

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама