Китайски полицай пренесе на гръб възрастен мъж през натоварен булевард (ВИДЕО)

59

Кадър: YouTube

В тежкия и интензивен трафик на китайските градове пресичането не винаги е лесно постижимо – било то и на пешеходна пътека или светофар. И особено ако си възрастен и трудноподвижен човек.

Такъв е и случаят от град Миенян в Югозападен Китай. Възрастен мъж с бастун се бе заел с нелеката задача да пресече голям булевард. Още преди да стигне средата светофарът обаче смени сигнала си и стана червен. Разбира се, някои шофьори безцеремонно тръгнаха, без да изчакат човека да пресече, но тогава се намеси полицай. Служителят на реда отиде до възрастния човек, вдигна го на гръб и го пренесе през пешеходната пътека.

Видеото със случката бързо обиколи международния видео обмен и хиляди поощрителни коментари, а въпросният полицай дори бе „номиниран“ за следващия шеф на местното управление.

Източник: Канал 3

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама