Борис Джонсън: Брекзит може да се провали

54

Снимка: AFP/Getty Images

Първият дипломат на Великобритания – евроскептикът Борис Джонсън, спомена за възможен „провал” на Брекзит и сподели възхищението си от категоричните методи, използвани от американския президент Доналд Тръмп, предаде „Франс прес”, цитирана от БТА.

Агенцията цитира сайта „Бъзфийд нюз” и изказване на Джонсън на частна вечеря, организирана от консервативна група за натиск.

Борис Джонсън заяви, че министър-председателят Тереза Мей „ще навлезе във фаза, в която ще се държим далеч по-нападателно с Брюксел”.

„Трябва да приемете, че сега нещата може да се провалят. Окей? Не искам никой да изпадне в паника, докато се провалят. Без паника (…) Накрая всичко ще се уреди”, добави британският външен министър.

Брекзитът ще бъде „необратим”, но „може би няма да е такъв, какъвто го искаме”, допълни Джонсън.

Според него има голям риск кралството да приеме споразумение, което нарушава много „червени линии” в очите на радетелите за безкомпромисен брекзит, какъвто е и той. По думите му документът може да задържи страната „в орбита около ЕС, в митническия съюз и до голяма степен в общия пазар”.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама