Няма да се състои мачът между Пулев и Уайт

38

Снимка: bTV

Мач между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт няма да има, става ясно от съобщение на мениджъра на британеца Еди Хърн.

Уайт е предпочел да се изправи срещу бившия световен шампион на Световната боксова организация Джоузеф Паркър на 28 юли в „О2 Арена“ в Лондон, предаде bTV.

Преди по-малко от месец Кобрата обяви, че е спечелил търга за провеждане на мач с Уайт.

Двамата трябваше да излъчат официален претендент за пояса на Антъни Джошуа на Международната боксова федерация (IBF), а двубоят по всяка вероятност щеше да се състои на 18 август на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл 2017 г., когато спечели по точки срещу американския ветеран Кевин Джонсън в София и постигна 25-ата си победа от 26 мача като професионалист. През април той заяви, че планира да се завърне на ринга с мач на американска земя в края на май или началото на юни.

Кубрат вече пропусна една възможност да се изправи срещу Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се боксират в Кардиф на 28 октомври за световните титли на IBF, IBO и WBA, но българинът се отказа заради контузия. Вместо него на ринга се качи камерунецът Карлос Такам.

Все още няма информация дали Пулев ще се бие със следващия в листата на IBF – Александър Димитренко, за да бъде излъчен претендент за титлата. Българинът вече има победа над украинеца – нокаут на 5 май 2012 г. в Ерфурт (Германия).

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама