15 години затвор за шофьорите, убили шестима души край Плевен

126

Днес за втори път беше произнесена тежка осъдителна присъда за смърт на пътя.

По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура – София, по който вече бяха произнесени присъди от 10 и 8 години лишаване от свобода, след разпоредено повторно разглеждане от апелативната инстанция, втори състав на Софийски военен съд, за втори път призна за виновни двамата подсъдими, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата за „Нова Вест“.

Двамата шофьори – старшина Румен Ц. от Министерството на отбраната и Мирослав Б. от гр. Славяново бяха признати за виновни, че поради грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата на 14.09.2015 г. са предизвикали тежка катастрофа между служебен военен микробус и джип, довела до смъртта на шестима души. Тогава при тежкия челен удар край град Плевен, на място загинаха двама цивилни служители на МО и пътник от джипа, а други трима служители на МО починаха малко по-късно в болницата.

Съдът наложи на военнослужещия наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а цивилният шофьор получи 5 години затвор при първоначален общ режим за двамата. Двамата подсъдими бяха лишени и от правото да управляват моторни превозни средства, съответно за 12 и 8 години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама