Симеон Сакскобурготски: България изигра престижна роля в региона с европредседателството (ВИДЕО)

24

Снимка: kingsimeon.bg

Пътят на ЕС е един и това е обединение. Според него сътресенията в Общността са временни и ще бъдат преодолени чрез единство.

Той определи българското европредседателство като успешно, а срещата ЕС – Западни Балкани на 17 май като ключова за страните от региона, предаде tvevropa.com.

Симеон Сакскобурготски:

„Съдейки от международните отзиви – ДА, тази среща наистина е била успешна и интересна. Най-вече мисля че и за България е много полезна, защото намерихме ниша, за която да имаме, не бих казал водеща роля, но престижна роля в този край на Европа, в страните които още не са членки и да може да им се помогне и въобще да се фокусираме върху тази тема. Тук мисля че това беше много уместно и удачно от страна на нашите власти да акцентират върху тези теми. А всичко друго, разбира се, постепенно – ето виждате днес има среща на министрите на земеделието, което е извънредно важно и за нас. Знаете ли това са временни моменти, тези председателства, светът не започва и не свършва с всяко председателство, но хубаво е да се справим и аз мисля че така сме направили.“

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама