Мъж се снима с прегазена от влак жена в Италия

563

Снимка: ANSA/GIORGIO LAMBRI/QUOTIDIANO LIBERTA

Пътник си направи селфи с паднала под влак жена.

83-годишна канадка попаднала под влак и кракът й е сериозно пострадал. Инцидентът се случил, докато жената била на почивка в Италия. Докато спешните медици се опитвали да помогнат на пострадалата, млад италианец решил да си направи селфи на фона на спасителната операция. В резултат младежът се прославил в цялата страна, но едва ли е радостен от това, пише Life.ru.

Драмата се разиграла на 26 май на жп гарата в Пиаченца. Възрастната туристка лежала на релсите, заобиколена от лекари и полицаи. Това се сторило интересно на местен жител, който си направил селфи на фона на пострадалата. Младият мъж не знаел, че в същия този момент го снима журналистът Джорджо Ламбри.

По-късно полицаите задържали младежа и го заставили да изтрие селфито от телефона си. Журналистът обаче не изтрил снимката си, а я качил във Фейсбук със забележка: „Окончателно загубихме чувството си за етика“.

Снимката предизвика бурна реакция сред потребителите и скоро се появи в местните новини. По-късно тя бе публикувана и от най-големите световни медии. Така младежът стана знаменит, но едва ли е искал тази слава.

Интересното е, че вълната на общественото недоволство застига и самия журналист Джорджо Ламбри. Някои от потребителите отбелязали, че журналистът сам първо е извадил фотоапарата, вместо да попречи на младежа да си направи селфи.

Впрочем, Ламбри отхвърли всички претенции по свой адрес, заявявайки, че мотивът му не е било обикновено любопитство, а чувството за дълг и професионализъм.

Превод: DCNEWS

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама