Мъж от ромски произход наръга 17-годишен

83

Снимката е илюстративна

Агресивен ром е наръгал с нож в гърба 17-годишен ученик от Поморие при опит да го обере.

Тийнейджърът е настанен за лечение в отделението по Хирургия на УМБАЛ Бургас, за щастие животът на Ставри е вън от опасност. Според лекарите е цяло чудо, защото дълбоката рана е на милиметри от гръбначния стълб и за една бройко ученикът е можело да остане инвалид за цял живот, съобщава „Флагман“.

„На 2 юни, около 23 ч., се прибирах към вкъщи. Бях си пуснал музика от телефона със слушалките и чатих с приятели, когато в района на бл. 25 изведнъж усетих остра болка в гърба. Буквално цялата ми лява страна изтръпна в рамките на секунди и инстинктивно се обърнах назад да погледна нападателя си. На няколко метра от мен стоеше висок и слаб циганин с нож в ръка, който ми крещеше, че ще ме довърши, ако не му дам телефона си“, спомня си младежът, който е съсипан след нападението.

От общителен младеж се е превърнал в свито момче, което се страхува нещо лошо да не му се случи. До него в този момент освен семейството му са и най-близките му приятели, които го подкрепят и му вдъхват кураж. Според Ставри след като започнал да кърви силно циганинът осъзнал какво се случва и побягнал в неизвестна посока, оставяйки момчето да се гърчи на земята.

Състоянието на 17-годишния Ставри обаче започнало много бързо да се влошава от тежката кръвозагуба. Едва стъпвайки, почти пълзешком той се насочил към главната улица на града – „Княз Борис I”, където се надявал да види кола, която да го откара до болницата в Поморие.

За щастие такава имало – младо момче и момиче качили на автомобила си ранения Ставри и го завели директно в спешното в морския град. От там той е прехвърлен към УМБАЛ-Бургас, тъй като раната е загубил много кръв и животът му е бил в опасност.

„Тези хора спасиха живота ми, искам да им благодаря най-сърдечно“, казва Ставри.
Приятелите на поморийския тийнейджър разкриха, че вече са узнали кой го е нападнал -рецидивист с богато криминално досие, изпечен престъпник.
„Това е циганин, крадец и наркоман. Той е 2 години по-голям от нас. Прякорът му е Сапуна, защото баща му продава сапуни! Надяваме се на справедливо правосъдие, защото този човек заслужава затвор. Едва не уби приятеля ни!“, обясниха съучениците на пострадалото момче.

Снимка: ПИК

Раната на гърба на младежа е сериозна – дълбока е около 3 сантиметра и е изключително близко до левия бъбрек. С червената линия – мястото, където е проникнал ножът. С бледото червено очертание е гръбнакът на 17-годишния помориец.

За щастие ножът не е успял да засегне нито органа, нито гръбначния стълб на Ставри. В момента той е в болница, защото лекарите изкуствено поддържат раната отворена, за да не започнат тъканите във вътрешността да гноясват, обясни на свой ред бащата на момчето Щериан.

Снимка: ПИК

„Благодарен съм на всички, помогнали да спасят единственото ми момче! Благодаря и на полицията за бързата реакция; успели са да задържат извършителя до края на вечерта. Но въпросът сега е какво обвинение ще му се повдигне и дали изобщо ще се задействат институциите“, каза още бащата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама