Жълт код за валежи в 6 области

47

Снимка: bTV

В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас са обявени предупреждения от първа степен днес.

Там се очакват до около 30-35 л/кв.м. Локално тези количества могат да бъдат и надвишени. Ще има и градушки, съобщава bTV.

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, вятърът- слаб до умерен от запад-северозапад.

Над планините на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в югозападната половина от страната, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса.

В четвъртък ще има краткотрайни, но интензивни валежи в Северна България. Дневните температури слабо ще се понижат.

В петък валежи са малко вероятни. Ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната ще достигнат 30-35 градуса.

През почивните дни на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места интензивни. Възможни са и градушки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама