Хиляди пътници бяха блокирани на летището в Хамбург и много полети бяха отменени

89

Снимка: drtsoumpou.gr/ Снимката е илюстративна

Хиляди пътници бяха блокирани на летището в Хамбург и много полети бяха отменени заради спиране на тока, дължащо се на късо съединение, предаде ДПА.

Летището спря да работи вчера около 10 ч. местно време. Електрозахранването бе частично възстановено, но в късния следобед бе съобщено, че полетите до края на деня са отменени, тъй като повредата не е изцяло отстранена.

Управата на летището не съобщи защо тя е толкова тежка и снощи написа в Туитър: „Работим с голяма скорост, за да оправим нещата“.
Полетите към Хамбург, петото по големина летище в Германия бяха отклонявани към други градове, като Хановер, на 150 км на юг, съобщава БТА.

В неделя средно на летището в Хамбург кацат или излитат 200 полета. Стотици пътници бяха инструктирани от служителите по сигурността да излязат от летището и да чакат извън него за повече информация.

Отменени са и някои днешни полети – няколко десетки от сутрешните заради самолети, които не могат да кацнат в Хамбург, посочва ДПА.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама