Мъж от Стара Загора запали българския трибагреник (СНИМКА)

306

Михаил Михайлов от Стара Загора се изгаври с българския трибагреник, като го подпали, а след това се изпика върху него. Скандалното видео се завъртя в YouTube.

Сцената се развива пред Съдебната палата в София. Мъжът обяснява, че извършва гаврата в знак на протест срещу съда и прокуратурата.

Под публикацията на Михайлов, представящ се като главен редактор на „Гласът на Стара Загора“, хора изразяват възмущението си от гнусната му постъпка и с споделят, че се надяват той да бъде арестуван и осъден.

Гаврата с български държавни символи е престъпление според Наказателния кодекс на страната ни. Междувременно скандалното видео вече е изтрито.

Кадър: YouTube

Специализирана прокуратура се самосезира за извършено престъпление срещу България, предаде ПИК. От Специализираната прокуратура съобщават, че във връзка с разпространил в интернет клип, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него, са се самосезирали още в деня на публикуването 2 юни, с оглед извършено престъпление срещу Републиката.

Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия е било извършено на 29 май  и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни.

Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия.
След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа.

Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура.

Източник: novini.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама