Трето отличие за България от европейското първенство по художествена гимнастика (ВИДЕО)

133

Снимка: Фейсбук

Българката Татяна Воложанина спечели сребърен медал във финала на обръч при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара, предаде bTV.

Воложанина изпълни отлично съчетанието си и получи оценка от 17.750 точки. Европейска шампионка на този уред стана Полина Шматко от Русия с 18.825 точки, а трета се нареди Христина Погранична от Украйна със 17.450 точки.

На финала на топка Татяна Воложанина се класира на пето мястo с 16.800 точки. Златното отличие завоюва рускинята Лала Крамаренко с 18.450 точки, а след нея останаха Погранична със 17.450 точки и Арзу Ялилова (Азербайджан) със 17.100 точки.

За изпълнението си с бухалки българката получи 16.100, което я нареди на шесто място.

С лента пък се класира четвърта, въпреки неточностите с оценка 14.750.

Това е трето отличие за България от шампионата на Стария континент. Вчера (2 юни) ансамбълът спечели бронз в многобоя, а в отборното класиране грациите останаха трети.

От 13:30 часа са финалите на отделните уреди при ансамбъла, където България е сред фаворитите за медалите, а от 16:00 до 20:30 часа е надпреварата за многобоя при жените с участието на Катрин Тасева и Невяна Владинова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама