Националният ансамбъл по художествена гимнастика без медал за съчетанието с обръчи

124

Националният ансамбъл по художествена гимнастика не успя да влезе в призовата тройка на европейското първенство в Гуадалахара, Испания за съчетанието с пет обръча, предаде bTV.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова получиха оценка 21,250 и останаха на четвърто място в крайното класиране. Момичетата на Весела Димитрова започнаха уверено, но при един от елементите изпуснаха уред.

Златният медал отиде при тима на Италия (22,350). Сребро спечелиха украинките (22,100), а бронз – рускините (21,600).

По-късно днес предстоят финалите с топки и въжета за ансамблите, както и изпълненията на индивидуалните гимнастички. България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Вчера (2 юни) ансамбълът спечели бронзов медал в многобоя, а България завърши на трето място в отборното класиране. Татяна Воложанина пък ще се прибера у дома със сребро за изпълнението си с обръч при девойките.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама