Волейболните ни национали загубиха от Австралия

49

Снимка: volleyball.world

Националният отбор на България по волейбол допусна тежка загуба с 0:3 (23:25, 23:25, 24:26) от Австралия във втория си мач в „Арена Армеец“ от Лигата на нациите.

За водения от Пламен Константинов тим това е трето поражение в турнира след тези от САЩ и Китай миналата седмица, последвани от драматичната загуба от Сърбия вчера в София.

Така „лъвовете“ останаха с 6 точки и заемат десетото място във временното класиране, а австралийците постигнаха първи успех в надпреварата и с първите си 3 точки вече са 13-и.

Константинов даде шанс Илия Петков, Николай и Розалин Пенчеви в стартовия състав, а Тодор Скримов, Светослав Гоцев и Виктор Йосифов останаха резерви.

Гостите дръпнаха с 21:17 в първия гейм, като успяха да запазят достатъчно от аванса си, за да вземат частта.
Вторият гейм беше много оспорван. Българите имаха преднина от 17:15, но след 23:23 съперникът взе две поредни разигравания, с което удвои преднината си.

Най-драматичен беше третият гейм. В него при 7:6 точки основният разпределител на домакините Георги Братоев получи травма на десния глезен, след като при приземяването след опит за блокада той стъпи върху крака на австралиец.

Братоев беше изнесен от съотборниците си и беше заменен от Георги Сеганов. При второто техническо прекъсване резултатът беше 16:13 за „трикольорите“, а в последствие те получиха два геймбола при 24:22, но австралийците направиха страхотен обрат и с четири поредни точки стигнаха до първи успех срещу България.

Николай Учиков завърши с 11 точки за домакините, а с 10 точки се отличи Николай Пенчев.

Линкълн Александър Уилямс беше най-добър за австралийците с 15 точки, а Пол Сандерсън завърши с 10 точки.

Източник: bTV

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама