Изводите след срещата Борисов – Путин (ВИДЕО)

78

Бойко Борисов посети Москва и се срещна с Путин.Какво се разбраха Бойко Борисов и Владимир Путин в Москва, коментираха социологът Първан Симеонов и политическият психолог Антоанета Христова в предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“.

„На големите въпроси чакаме отговорите. Малка беше конкретиката в тази среща. Тя падна жертва на свръхочакванията и може би на вътрешната надпревара президент-премиер. Три са изводите. На първо място, имаше такава среща. На косъм, но българската външна политика звучеше в един глас. Радев и Борисов поне навън, на косъм бяха да развалят това с конкуренцията си, но звучаха в пакет. Вторият извод не е хубав, нямаше конкретност. Третият извод е, че беше национална среща. Очаквах предвид ситуацията САЩ-Европа, Европа-Русия, човекът, който домакинства европейския политически процес Бойко Борисов да дойде с европейска новина от Москва”, заяви социологът Първан Симеонов.

„Големият въпрос, който е вълнувал винаги българина, след 89-та година различните посоки на движение на политическите интереси, които са били винаги недостатъчно балансирани и изразени към двата полюса – или към ЕС, или на Изток. Това ми се струва, че не е по сърце на българина, защото той винаги е знаел своята твърде междинна, интересна даже от географска гледна точка, разпокъсана и вътрешноконфликтна история на развитието, ако щете психология на привързаността и към ЕС, и към Изтока и особено Русия. Големият въпрос е, че като че ли тази среща направи първата крачка към едно очаквано балансиране. Към едно очаквано послание, че имаме затопляне на отношенията на изток, които бяха тежко замразени. И поддържане на процеси свързани с ЕС”, каза политическият психолог Антоанета Христова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама