Родители от цялата страна излизат на протест срещу задължителните ваксини

blank

Протест срещу задължителния статут на ваксините се очаква да се проведе днес (2 юни) в няколко областни града в страната.

Основното искане е ваксините в България да станат по избор, като за целта да бъде променен Законът за здравето в чл. 58. Така според протестиращите ще може да се приложи законово принципът на информираното съгласие, без да има санкции и ограничения за отказалите ваксинация, посочват от vaksinite.com.

Събитието се осъществява като част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света, както и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни.

Протестите в страната са насрочени за 15 ч. в София на площад „Народно събрание“, в Русе в Младежкия парк и във Варна на входа на Морската градина, Колонадата;  и в Бургас от 16:00 ч. при Пантеона.

Източник: vaksinite.com

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама