Шофьорът, убил Ивайло и бременната Северина, остава в ареста (ВИДЕО)

53

Снимка: Райна Зайкова, bTV

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста украинския шофьор на тира, който уби млад мъж и бременната му съпруга на магистрала „Тракия”.

На влизане в съда 28-годишният водач Станислав Пислар заяви, че не помни нищо. В залата се разплака и каза, че е готов да даде собствения си живот, за да върне хората, които е прегазил, съобщава NOVA.

Той поиска да бъде освободен срещу парична гаранция. Съдът обаче отказа с мотива, че като международен шофьор и без постоянен адрес у нас, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Днес стана ясна и причината за тежката катастрофа. Шофьорът на тира не се е съобразил с пътната сигнализация, че на магистралата се извършва ремонт, ударил е количка на строителна фирма. След това влязъл в насрещното и ударил челно автомобила с Ивайло и бременната в седмия месец Северина. Младото семейство пътувало към София за консултация с лекар.

„Не, няма заспиване. Той не е спазил пътната сигнализация за ремонт и навлиза вътре. Преминава през мантинелата и така се стига до катастрофата”, обясни Димитър Махмудиев, прокурор в Окръжната прокуратура.

„Знаците са поставени неправилно. Не може на 30 метра преди ремонта да бъдат поставени знаците, виждате какво се случва по пътищата”, заяви адвокат Даниела Витанова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама