Звездната реалност през юни

62

Юни ще бъде един динамичен и активен месец. В същото време е твърде двойствен и противоречив период, затова по-важните дела трябва да се преместят в началото на месеца. Както ще видите много разнородни и смесени ще бъдат енергиите.

Според хороскопа, юни обещава да бъде доста романтичен месец. През този период по-голямата част от любовните взаимоотношения ще бъдат изпълнени с нежност и чувственост. Много хора ще почувстват нуждата от неприкосновеност на личния живот, ще имат желание да се скрия от шумни компании и многобройни приятели на някое уютно и приветливо място. Идеален месец за романтични срещи и разходки под Луната в компания с любим човек и почивни дни сред природата. Започналите отношения през юни обещават да бъдат не само дълготрайни, здрави, но и щастливи.

Що се отнася до финансовата сфера, през юни е целесъобразно да започне строг контрол на бюджета и внимателно да се изчисляват дори незначителните разходи. Звездите не ви съветват да споделяте важна информация или планове с външни лица, в противен случай някой от недоброжелателите ви може да се възползва от интересната ви идея.

През този месец започваме да се настройваме към новия цикъл, свързан с обновяването на енергията, който ще започне на 21 юни в 13:08 часа по време на лятното слънцестоене. През този период ян-ската, мъжката енергия на Слънцето достига своята кулминация и това е годишният пик на творческите космически енергии, които могат да се използват за духовно развитие и обновяване на живота.

Трябва да се отбележи, че един от важните дни и повратната точка за съдбите на много хора ще бъде 6 юни, когато Луната ще бъде в знака на Риби и в необичайни и дори съдбоносни аспекти на планетите. Луната във връзка със Сатурн, с Нептун през последната си четвърт, съвпада на Слънцето с Меркурий, както и Венера в опозиция на Плутон и квадратурата на Меркурий към Луната и Нептун – всичко това може да повлияе на възприятието на много хора, върху тяхното внимание и концентрация и да доведе до поредица от грешки.

Благодатни дни през юни ще бъдат, когато Венера се присъедини към Бялата Луна, Ангела Пазител и на небесната благодат от 8 до 10 юни.

В периода от 11 до 17 юни ще има енергийни промени, тест за духовна издръжливост и сила на характера в борбата срещу изкушенията.

До 12 юни Меркурий ще преминава през знак Близнаци и ще стимулира интелекта и комуникацията, ще помага за установяване на контакти, запознанства с нови хора. Но след като премине в знак Рак, във времето от 13 до 18 юни, когато ще образува нехармоничен аспект със Сатурн и Плутон, ще липсва гъвкавост в мисленето, ще влияе върху здравия разум и на тази база ще пречи на комуникацията, ще се създават конфликти в общуването и ще прави отношенията по напрегнати.

В деня на „Черната Луна” на 13 юни Луната ще образува квадратура с Нептун в 12:41ч, а по-късно в 22:44ч с настъпване на новолунието, ще се създадат застойни и дисхармонични енергии. Чак след 14 юни, когато Марс напусне съвпада с Нисходящият Лунен възел, а Венера премине в знак Лъв, ще започне подем на силите и успешно развитие на отношенията и на останалите дела. Към 18 юни биосферата ще увеличи растежа на енергията и ще е по-благоприятен период за доста хора.

Планетата на любовта Венера до 14 юни ще е в знак Рак, откъдето ще стимулира въображението, състраданието. Още в първите два дни на юни ще образува хармонични аспекти с Юпитер и Нептун. Засилва интуицията, романтичната нагласа и желанието да се насладим на нещо красиво, както и да получим наслада от житейските неща като храна, покупки, развлечения, любов. Увеличава се вероятността за евентуални печалби, придобивки, подаръци, приятни изненади. Пробвайте си късмета на лотария (макар, че успеха повече зависи от личната ви карта). У мнозина ще се появи желанието да придобият нещо, което не са имали досега. Подобрява общата позитивна настройка, оптимизма и чувството за късмет и благоденствие. Подходящо време за снимки, фотосесии, творческа дейност. Това ще продължи около седмица.

Веднага след това планетата на любовта влиза в конфронтация с Плутон на 6 юни и може да събуди несигурност в отношенията, но по-скоро страховете ще са преувеличени. Сексуалността се увеличава, особено при жените. Жените ще искат да направят впечатление на другите, например, като се обличат по-ярко и предизвикателно, в поведението също. Мъжете също ще имат засилен интерес към женския пол, но ще се увеличат и конфликтите им с жените. Лесно може да станете жертви на манипулации и влиянието на други хора, но на вас също може да е свойствено такова поведение. Ще преобладават чувства като страх, обида, възбуда, раздразнение, силна емоционалност, ревност. От гледна точка на финансите са възможни загуби.

След 14 юни, когато Венера вече ще влезе в Лъв, прави подходящо времето за влюбените и за всички, които търсят любов. Ще засили желанието да направите личния си живот по-светъл, да получавате вълнуващи впечатления.

От 22 юни Марс във Водолей става стационарен и се подготвя за своето ретроградно движение, което започва от 27 юни и ще продължи до 27 август. Това ще допринася за забавяне на делата. Ретроградният Марс е подходящ за работа, която изисква внимание и концентрация, както и за възобновяване на недовършени проекти. Но за ново начало, времето не се вписва. Не се препоръчва през това време да се правят планирани хирургични операции (освен животоспасяващи). Като правило битовата техника става чувствителна към разрушителната енергия на Марс и започва да се чупи, поврежда. По същото това време се наблюдават повече, отколкото обикновено пътни аварии, задържане на влакове и самолети. Не трябва да се купува автомобил, битова техника, да се започва нов проект или ново дело, да се започва ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования. Някъде могат да бдат възобновени военни действия.

От 23 до 24 юни отново ще има излишък от деструктивна и разрушителна енергия, когато Луната ще преминава през знак Скорпион и ще се намира в дисхармоничен аспект с Уран, Венера и Марс, към Възходящият Лунен възел, а Меркурий ще е в опозиция на Плутон, управителя на Скорпион. По това време съществува висок риск от автомобилни, железопътни и самолетни катастрофи, така че е по-добре да отмените всички полети и екскурзии до 30 юни.

Периодът след 25 юни също може да бъде натоварен, което ще окаже отрицателно въздействие върху отношенията между хората, може да доведе до нарастване на броя на произшествията, увеличаване на криминалните престъпления. За това също ще допринесе излишната енергия на пълнолунието на 28 юни в 07:54 часа в съвпад със Сатурн в опозицията към Слънцето.

Юпитер, Сатурн и Плутон продължават да бъдат ретроградни. Нептун става също ретрограден на 19 юни.

Месецът завършва все пак с оптимистична нота, тъй като хармоничният аспект на Слънцето в знак Рак с Юпитер в Скорпион започва да вече действа в последните 2-3 дни на юни, а самият аспект ще бъде на 5 юли. Това планетарно влияние носи оптимизъм и вяра и също така предлага нови шансове за увеличаване на доходите.

Фазите на Луната през юни

Новолуние – 13 юни в 22 часа 44 минути

Пълнолуние – 28 юни в 07 часа 54 минути

Първа четвърт – 20 юни в 13 часа 52 минути

Последна четвърт – 06 юни в 21 часа 33 минути

Растяща Луна – от 14 по 27 юни

Намаляваща Луна – от 1 по 12 юни и от 29 до 30 юни

ВАЖНИ ЖИТЕЙСКИ ПРАВИЛА:

Нови дела е добре да се започват при растяща Луна. Не се препоръчва да се предприема нищо важно на намаляваща Луна. Шансовете за успех намаляват. Трябва да се гледа и празния ход на Луната също. Разбира се това не са единствените фактори за успех.

Хирургични операции: Положението и фазите на Луната в момент на хирургическа интервенция влияят на успеха или неуспеха при операцията.Основното правило е операцията да се провежда при намаляваща Луна. Тогава кръвотечението и следоперационните травми са по-малки, белезите бързо се заличават. Настъпва бързо оздравяване и намалява вероятността от усложнения. Не се препоръчва да се провеждат операции при млада и растяща Луна. Възстановяването и оздравяването настъпват по-бавно. По време на пълнолуние се получават силни кръвотечения, които трудно се спират. Съществува голяма вероятност да останат грозни белези, особено при пластичната хирургия. Тези правила не важат при животоспасяващи операции, а само, когато ги планирате.

Не се препоръчва да се правят операции по време на ретрограден Марс от 27 юни до 27 август.
Източник: novini.bg

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама