Григор отпадна от „Ролан Гарос“

34

Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна от втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“, след като загуби срещата от третия кръг на надпреварата.

Неговият съперник Фернандо Вердаско надделя със 7:6 (4), 6:2, 6:4.

Снимка: Reuters

Така испанецът вече има предимство в преките двубой с българина – 3:2 победи.

Мачът на корт номер 1 във френската столица започна ударно с два пробива – един за Вердаско, след който Григор изравни. Така сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. След два минипробива на испанеца, частта отиде в неговия актив.

Снимка: Reuters

Григор изглеждаше по-свеж и решителен в началото на втория сет. Двамата тенисисисти обаче не успяха да се „излъжат“ до шестия сет, когато по-опитният Вердаско поведе с 2:4. Димитров като че ли започна да изпитва колебания в играта си и не успя да вземе гейм до края на частта.

Третият сет започна по кошмарен начин за българина, след като Вердаско пробив, последва и втори за 3:2, след което роденият в Хасково тенисист върна един. След аут в решителен момент, Григор бе отстранен и не успя да подобри най-доброто с класиране на „Ролан Гарос“.

За Димитров предстои сезона на трева. Първият турнир, на който ще участва ще бъде в Лондон и започва на 18 юни.

Източник: bTV

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама