Реал Мадрид остана без треньор, Зидан хвърли оставка (ВИДЕО)

24

Снимка: Reuters

Зинедин Зидан вече не е треньор на „Реал“ Мадрид.

Французинът свика извънредна пресконференция, на която обяви, че си тръгва от клуба само пет дни, след като спечели трети пореден трофей в Шампионската лига.

45-годишният специалист стана треньор на Белия балет през януари 2016 г. когато замени уволнения Рафаел Бенитес. За две години и половина начело на Кралския клуб, Зидан записа 105 победи, 28 равенства и 16 загуби. Под негово ръководство отборът спечели девет трофея, сред които и титлата в Ла Лига, и влезе в историята с три поредни триумфа в най-комерсиалния футболен турнир.

Французинът обоснова решението си с необходимостта от промени в клуба:

„Взех решение да си тръгна от „Реал“. Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и затова напускам. „Реал“ ми даде всичко и ще продължа да съм наблизо. Сега трябва някой, който да иска повече и повече от играчите. Аз не мога да искам това от тях, след онова, което постигнахме.“, каза Зидан на брифинга.

Президентът на клуба Флорентино Перес остана шокиран от решението на Зидан.

„След победата в Шампионската лига това решение е неочаквано за нас, но ние можем само да го приемем с уважение. За мен беше голям удар, когато научих намеренията на Зинедин. Исках да го разубедя, но той беше непреклонен. Благодаря му за всичко, което направи за „Реал“. Заслужил си е почивката“, коментира Перес.

Решението му да не води „Реал“ през следващия сезон изненада целия футболен свят. Според медиите в Испания временно начело на тима ще застане Хосе Мария Гутиерес – Гути.

 

Източник: bTV

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама