През последните дни в България отново се заговори за качеството на хранителните стоки.
Вече на етикетите на колбасите ще четем колко точно месо има в тях. Регламентирано е, че в кренвиршите месото трябва да е минимум 50%, а в каймата трябва да бъде поне 70-80 на сто.
Новите правила, подготвени от Министерството на земеделието, породиха дискусии в интернет, а социалните мрежи бяха залети от клипове, които демонстрират как се правят различни месни продукти.
Всички кадри са заснети в чуждестранни фирми, предимно в САЩ и в различни азиатски страни, пише Дарик.
Някои от тях изглеждат стряскащо. Един от най-коментираните клипове илюстрира направата на кайма. Кадрите показват, че заедно с месото се смилат пилешки крака, кожи, свински уши. Успокояващото е, че видеото категорично е заснето далеч от България.
Клипът предизвика множество критики и догадки как се случват нещата в българските фирми за месни продукти, които пазят производствения процес в тайна, но подчертават, че се гордеят с качество.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment