ГЕРБ спечели местния вот в Галиче

27

Снимка: btvnovinite.bg

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов печели балотажа на кметските избори в село Галиче, предаде БНР.

Стоянов е получил 27 гласа повече от представителя на БСП Веселин Тушинов.

От Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина съобщиха, че избирателната активност е била 66 на сто – по-висока от първия тур, когато беше 61 на сто.

Няма постъпили нови жалби, освен наложените по-рано днес актове за административно нарушение на служителите от мобилната секция в Галиче. Те бяха предоставили на трето лице празни бюлетини, за да гласуват хора с увреждания.

От БСП ще искат касиране на вота заради многото според тях изборни нарушения. Още в началото на изборния ден техният кандидат Веселин Тушинов качи клипове в социалната мрежа с избиратели, които по думите му не са от Галиче, но гласуват.

От ОИК отхвърлиха жалбата за гласували лица без право като неоснователна. „Kой откъде е влязъл, няма никакво значение. Тук важното е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в избирателните списъци”, заяви Цветелина Андровска, председател на ОИК – Бяла Слатина.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама