Овце и крави се грижат за обществените тревни площи в Рим

143

Поради хроничен недостиг на средства общинските власти в Рим са решили да прибягнат до услугите на овце и крави за косене на тревата на обществени места, съобщава ДПА, цитирани от БТА.

Комисарката по околната среда към кметството Пинуча Монтанари заяви, че експериментът с овце в парка Кафарела в югоизточната част на Рим е дал много добри резултати.Госпожа Монтанари припомни, че Вечният град е един от тези с най-големи зелени градски ресурси в Европа с обща площ от 44 милиона квадратни метра.

„Тъй като нямаме средства и хора, търсим най-различни решения“, изтъква Монтанари.

По нейните думи животните-косачи могат да бъдат доставени от две общински ферми. Предложението на общинската служителка бе прието с известен скептицизъм от опозицията в градската управа. Но други виждат реална възможност за реализирането на идеята, тъй като Рим разполага с армия от 50 хиляди общински овце, които могат да се справят с всякаква тревна площ.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама