Евролидерите в София бяха на неформална вечеря – ядоха, пиха, но дали се веселиха (СНИМКИ)

125

Събраха се! 28 евролидери седнаха снощи на овалната маса в София да вечерят.

Както си му е реда, премиерът ни, като домакин, посрещна своите колеги и ги настани около картонената маса, на която евролидерите обсъдиха международната обстановка.

След неформалната вечеря лидерите от ЕС използваха специалната маса от реборд, върху която вечеряха, за да напишат своите послания преди Срещата на върха ЕС – Западни Балкани днес.

Всички започнаха със салатки – Шопска, Снежанка и Зелена, подложиха с баница с трюфел, боб, леща и терина от дроб и ярешко роле с пресни картофи, сирене и горски гъби.

За десерт им сервираха родно кисело мляко с горски плодове и козунак с рози.

След като похапнаха и побъбриха евролидерите се разписаха, всеки на своето парче от масата, която бе от рециклиран картон.

Материалът, от който е изработена, се нарича „риборд“- супер лек, но много здрав. Масата е създадена специално за Срещата на върха в София и е водоустойчива. Тези дни тя ще бъде нарязана и всяка плоскост ще се рамкира.

Ето какво написаха евролидерите:

Меркел драсна: Сичко най хубаго!

Снимка: Фейсбук

Макрон: Bлагодаря!

Юнкер ни приветства със сърчица, останалите може да видите по долу.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама