Ром намушка младо момче в тролей заради забележка

112

Момче наръга с нож друго момче в тролей №7 в София. Двамата пътували заедно в мотрисата. С пострадалия е била и приятелката му, която е на 17 години, съобщи „24 часа“.

Пострадалото момче е откарано в „Пирогов“ заедно с приятелката си. Тя е припаднала при вида на гледката.

До спречкването се стигнало, след като група от няколко деца на около 10 години от ромски произход пускали семки по пода и плюли в тролея. Пострадалото момче прави забележка на групичката и друг мъж, но също от ромски произход, се намесва в спора. Двамата се спречкват. След сбутване момчето паднало и изкрещяло: „Прободоха ме“, разказа свидетелка на кървавата сцена.

Тролеят спира на ъгъла на ул. „Опълченска“ и бул.“Сливница“. На мястото са повикани линейка и полиция. Нападателят е заловен от органите на реда. На мястото има около 4 шишета метадон и окървавен нож.

На мястото се е провел разпит.

Младежът, който вчера беше наръган с нож в тролей №7 в столицата, е бил опериран в „Пирогов“. Няма непосредствена опасност за живота на пострадалия. Операцията е била средна по тежест. Обикновено след подобен тип интервенции наблюдението е между 3 и 5 денонощия.

33-годишният мъж, който наръга 18-годишен младеж с нож в тролейбус №7  е криминално проявен и регистриран за наркомания.

„Шофьорът е реагирал адекватно, като е затворил вратите, за да не избяга нарушителят”, коментира зам.-директорът на „Столичния електротранспорт” коментира зам.-директорът на „Столичния електротранспорт”  Иво Василев пред bTV.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама