Родителите трябва да искат разрешение от бебето преди да му сменят памперса, твърди експерт по сексуалността

36

Снимка: Pixabay

Експерт по сексуалността твърди, че родителите трябва да искат разрешение от детето си преди да му сменят памперса, за да формират в него идеята за даване на съгласие.

Диaн Карсън изказала това мнение по време на интервю за телевизионния канал АВС, в което говорила за формирането у децата на идеята за съгласие. Много зрители били изненадани от чутото. Според Карсън, която се определя като „преподавател по сексуалност, говорител и писател”, формирането на идеята за даване на съгласие следва да започне още от самото раждане. За да се осъществи това, родителите трябва всеки път да се обръщат към децата си с думите „Ще ти сменя памперса, нали нямаш нищо против?

Снимка: ABC News

Тъй като става дума за бебета, Карсън е наясно, че те няма как да отговорят. Тя казва: „Разбира се, че бебето няма да отговори „Да, мамо, това е страхотно”. Но ако му оставите минутка време и изчакате то да реагира чрез езика на тялото и погледа си, вие научавате детето, че неговият отговор има значение”.

Карсън стана обект на доста гневни реакции в социалните мрежи след изказването си. „Родителите трябва да сменят памперси, защото това е част от нормалната грижа за детето, а не защото детето им е дало разрешение”, коментира потребител в Туитър.

Представете си, че бебето ви се обрине, защото няколко дни подред не ви е дало разрешение да му смените памперса и сте го държали с един и същ!”, пише друг.

В отговор на подигравките експертът по сексуалност представи статистически данни за сексуални злоупотреби с деца и обясни, че работата ѝ с деца е насочена точно към превенция на такива случаи.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама