Разбиха две престъпни групи за наркотици в Софийско

55

Снимката е илюстративна

Антимафиоти и спецпрокурори са разбили две престъпни групи за наркотици в Софийско. Разследващите установили, че арестуваните произвеждали толкова, колкото било нужно на пазара – предимно малки количества.

В съботните дни – двойно. Шестима са задържани до момента, съобщиха от прокуратурата, предаде novini.bg.

Трима са произвеждали дрогата, а другите трима разпространявали. Прокуратурата иска постоянен арест и за шестимата. При акцията са намерени амфетамини, метаамфетамини и марихуана.

В един от домовете са намерени набор от колби, везни и химически формули, по които са приготвяли дрогата. В част от колбите са намерени прекурсори. От прокуратурата не изключват да има още арестувани.

Групите действали основно в Костинброд, но и на други места. Дрога продавали и на непълнолетни. От ГДБОП обясниха, че разследването е започнало още миналата година.

При акцията дори били намерени бележки с указания за производство на дрога, както и учебници по химия. Групата била конспиративна, говорели по завоалиран начин. На лични срещи договаряли сделките. Дрогата се продавала и на улицата, и в заведения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама