„Лудогорец“ със седма поредна титла (СНИМКИ+ВИДЕО)

109

Снимка: Facebook

„Лудогорец“ завоюва седмата си титла на България на „Лудогорец Арена“, след като шампионите и „Левски“ завършиха 2:2 в дербито от 8-ия кръг на шампионския плейоф.

Този резултат остави доволни и двата тима, след като „Орлите“ отпразнуваха своя триумф без поражение, а „Сините“ се доближиха до баража за място в Лига Европа.

Клаудиу Кешерю беше точен в 4-ата минута от дузпа, а Роман Прохазка изравни в 73-ата минута. Аймен Белаид си вкара автогол в 84-ата минута, докато Жерсон Кабрал възстанови равенството в 88-ата минута.

„Лудогорец“ има рекордните за клуба 85 точки два кръга преди края, а столичани имат 61 точки, но преднината пред четвъртия „Берое“ е три точки.

В следващия кръг „Сините“ приемат ЦСКА-София, а заралии приемат „Лудогорец“, който ще бъде с втория състав.

Тимът на Роси ще има много проблеми преди мача с „Червените“, като отборът му има нужда от три точки в следващите 180 минути, за да си гарантира третото място, което дава право на участие на бараж срещу победителя във втората осмица.

Ръководството на домакините беше готово за празненствата след спечелването на седмата поредна шампионска титла, като дори в цeнтъра на терена тревата бе окосена така, че да се вижда числото 7 в чест на поредния триумф в Първа лига.

Преди първия съдийски сигнал играчите на столичани поздравиха шампиона на България с шпалир. Интересното е, че това се случва във втори пореден сезон, след като преди година го сториха на „Герена“ преди поражението с 1:3.

Собствениците на „Орлите“ Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев гледаха срещата от ложата в компанията на боса на гостите Спас Русев.

Източник: sportal.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама