Детската железница в Пловдив ще вози без пари няколко дни

31

Снимка: Община Пловдив

Детската железница „Знаме на мира” в Пловдив да вози безплатно цели три дни малчуганите по повод 1 юни, предлагат общинските съветници от „Кауза Пловдив”.

Предложението им ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент на 10 май и се очаква да бъде прието единодушно.

Традицията Детската железница „Знаме на мира” да вози децата безплатно по повод международния ден на детето 1 юни е от години. Всяка година по време на празника на детето вагончетата на атракциона биват окупирани от майки с малки деца.

Тази година 1 юни се пада в петък и въпреки че е делничен ден, се очаква отново малки и големи деца да поискат да се повозят на железницата. Условието към хлапетата, за да ползват без билет детската железница, е да не са навършили 18 години.

Предложението тази година е освен на 1 юни, децата да се возят без пари и в следващите два дни – 2 и 3 юни, които се падат почивните събота и неделя.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама