Петима души пострадаха, след като автобус се блъсна в стълб в София (ВИДЕО)

30

Снимка : Kaloyan Malinov/ Facebook

Петима души пострадаха леко, след като автобус, движещ се по линия 74, се блъсна в стълб. Инцидентът стана в района на бул. „Тотлебен“ в София около 19.00 часа в сряда. Води се разследване за причините за инцидента.

Автобусът се е движел с ниска скорост. На метри преди спирката се ударил в стълба,  съобщава Nova.

„Шофьорът не може да даде точни обяснения какво се е случило. Води се следствие и се чака становище за инцидента”, обясни за Nova Слав Монов, директор на Столичния автотранспорт.

Той поясни, че пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Мъжът има близо 40 години трудов стаж. Досега не е имал произшествия.

Шофьорът е в добро здравословно състояние.

Двама от пострадали в катастрофата с автобус на градския транспорт снощи са настанени „Пирогов“. Това са жена на 42 г., която е стояла на автобусната спирка, и мъж на 71 г., който е пътник в автобуса.

Жената в травматологията на „Пирогов“ с фрактура на едната ръка и рани в областта на главата. Мъжът има комоцио и е настанен в неврохирургията.

Друг пътник от автобуса, мъж на 47 г., също е с комоцио, но той е отказал хоспитализация и си е тръгнал от болницата. Останалите две пострадали жени, които преминаха през Спешното на „Пирогов“, още снощи са освободени. Най-вероятно останалите пострадали ще бъдат изписани след няколко дни.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама