Бременна певица с ампутиран крак се снима, за да вдъхнови жените с увреждания

721

Снимка:Facebook/Jen Squires

За повечето бъдещи майки фотосесиите от този период са начин да запазят красив спомен от бременноста си.

Криста Кътър не искала да си прави клиширана фотосесия, но все пак не устояла на желанието да се снима в последните месеци от бременността си. Като жена с ампутиран крайник, тя никога не била виждала бременни фотосесии, които да показват тела на жени с увреждания. Затова решила тя самата да си направи такава, въвличайки себе си и други жени с увреждания в процеса.

Снимка: Instagram

„Всички сме наясно със силата на презентацията и колко е важно как гледаме на себе си. Желанието ми да покажа несъвършенствата си в медиите е свързано и с моето себевъзприемане.”

Снимка: Instagram

На някои снимки Кътър е с изкуствения си крак, а на други го е махнала. На 13-годишна възраст Криста претърпяла ампутация на крака след диагноза рак на костите. В началото имала притеснения относно снимките, но веднага щом ги видяла, се успокоила.

„Имам едно силно, красиво и да, по-различно тяло. Тяло, което е победило рака и е излекувано с цената на загубата на крак. Тяло, което е изключително и живее и се движи по начин, за който малко хора имат представа.”

Криста се надява, че нейните снимки ще вдъхновят други бременнни жени с увреждания да възприемат по-позитивно телата си. „Трябва да се радваме на бременността си, независимо от вида на телата си”, пише тя.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама