Apple планира да пусне iPhone с три задни камери

42

Две камери изглежда не са достатъчни за iPhone. От Apple планират да пуснат модел с три камери през 2019, според информация на Taipei Times.

Статията цитира Yuanta Securities, според които Apple ще пусне модел с три 12-мегапикселови камери и оптична стабилизация, която ще прави снимките още по-ясни, а видеото- с по-добро качество.

Предполага се, че след Apple, и други технологични гиганти като Samsung и Huawei ще последват примера. В момента iPhone X и iPhone 8 са с двойни задни камери от по 12 мегапиксела.

Тройната камера би могла да се използва в редица ситуации като например да се подобри качеството на снимките, правени при недостатъчно налична светлина. Предполага се още, че камерата ще е от полза за по-напреднала мапинг система.

Тройната камера ще дава възможност за петкратен зум вместо сегашната система с двойно увеличение. Само преди шест месеца Apple пусна на пазара iPhone X на цена 1000$, но според много източници компанията вече има планове за ъпгрейд на следващите модели.

Има слухове, че догодина ще бъде пуснат 6,1 инчов телефон и въпреки по-големия си екран, той ще е на по-ниска цена от около 550$.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама