Финансовият министър на Сърбия подаде оставка

33

Сръбският финансов министър Душан Вуйович подаде оставка. 

В писмо до премиера Ана Бърнабич Вуйович пише, че „четири години в министерското кресло са достатъчно време за един човек, за да докаже на какво е способен“.

Поради лични, семейни и професионални причини искам да напусна поста на финансов министър. Точно преди 4 години бях назначен за министър в сръбското правителство. Независимо от факта, че в този период имаше два кабинета, аз лично смятат, че това е един период за провеждането на реформите“, пише още Вуйович. Това съобщава белградското издание „Блиц“, цитирано от БГНЕС.

Според него в този период „са постигнати значителни резултати – макроикономическа стабилност, фискална консолидация и ясно посочване на структурните реформи“.

Припомняме, че Вуйович бе сред кандидатите за премиерския пост на Сърбия след избора на Александър Вучич за президент миналата година. Вучич обаче предпочете Бърнабич за министър-председател. Ден преди оставката на Душан Вуйович председателят на Скупщината /парламента, бел.ред./ Мая Гойкович призова „всеки, който не е доволен от работата на правителството, да напусне поста си“.

Миналата седмица по време на правителственото заседание избухна тежък скандал между Бърнабич и част от министрите. Според белградските медии Бърнабич е подала оставка, но Вучич отказал да я приеме.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама