Онкоболната Теодора и съпругът й Александър излитат от Бразилия

32

Снимка: btvnovinite.bg

Онкоболната жена Теодора Маджарова, която страда от рак на гърдата и се намира в бразилска болница, ще бъде транспортирана до Истанбул на 8 май, съобщава БНТ.

От Бразилия до южната ни съседка нашата сънародничка ще лети със самолет на турските авиолинии. Очаква се тя да пристигне в Истанбул късно тази вечер. България има готовност да изпрати медицински екип до Турция, а Министерството на отбраната да подготви самолета „Спартан“, който да прибере Теодора на родна земя. Това по всяка вероятност ще стане в близките дни.

Както вече стана известно 32-годишната жена страда от рак на гърдата. В търсене на надежда за изцеление тя е потърсила помощ, включително и от медиум в Бразилия. Там обаче състоянието ѝ се влошило, което наложи да бъде приета в местна клиника, след което обаче дълго време не можеше да се прибере в страната ни, тъй като авиокомпании отказваха да я транспортират. След кампания за дарения обаче бе събрана необходимата сума за транпортирането ѝ, а от турските авиолинии се съгласиха да я превозят.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама