Официално откриха Евровизия 2018 в Лисабон (СНИМКИ)

29

Снимка: eurovision.tv

Международният песенен конкурс „Евровизия-2018“ стартира официално в столицата на Португалия Лисабон, като традиционният червен килим беше заменен със син, предаде Nova.

Това е цветът на реката Тежу, край брега на която се състоя откриването, а също така и на океана, който стана основна тема в шестдесет и третото издание на телевизионната надпревара, уточняват ТАСС и БТА.

Снимка: eurovision.tv

На тържествената церемония в Музея на изкуството, архитектурата и технологиите пристигнаха делегации на всички 43 страни-участнички в конкурса под тазгодишния девиз – „Всички на борда!“

Снимка: eurovision.tv

Една от първите делегации, стъпили на синия килим, беше тази на Азербайджан. С изпълнение на представителката на страната Айсел, ще стартира първият полуфинал. Той ще се състои на 8 май, като на сцената на арената „Алтис“ ще се състезават 19 участници.
Сред тях са и българските представители в „Евровизия 2018“ – група „Equinox“. Вторият полуфинал е предвиден за 10 май, а финалът ще се състои на 12 май.

Снимка: eurovision.tv

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама