Един миньор загина, а други се издирват след земетресение в Полша

45

Снимка: Pixabay

Един миньор загина и трима други все още се издирват след сеизмичен трус в събота в каменовъгледната мина Зофиовка в Шльонс, южна Полша, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Жертвата е намерена тази сутрин от спасителните екипи. Това е 38-годишен мъж, работил от десет години в мината, съобщава Nova.

Спасителите са установили днес и визуален контакт с друг миньор, който частично е затрупан. Засега състоянието му не е известно. Няма сведения за тримата изчезнали миньори. В спасителната операция участват 200 души.

Трусът стана вчера преди обед на дълбочина 900 метра и е бил усетен на повърхността. Земетресението беше с магнитуд 4.3 по скалата на Рихтер.

В момента на инцидента в мината е имало 11 миньори. Четирима са били незабавно евакуирани, а двама успели с помощта на спасители да излязат на повърхността. Каменните въглища са главния енергетичен ресурс на Полша. Миналата година полските мини са дали 65,5 милиона тона въглища.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама