Международен карвинг фестивал на смеха в Габрово

231

На 19 и 20 май в Габрово ще се проведе второто издание на Международния карвинг фестивал на смеха.

Участниците са тридесет, от пет държави – професионалисти от България, Румъния, Македония, Сърбия и Южна Корея.

Събитието ще се проведе пред зала „Възраждане“ в центъра на града от 11 до 14 часа.

Участниците ще работят в два кръга, разделени в двата дни. Темата на първия ден е „Смях“, а вторият е оставен на тяхното въображение и емоции.

Международният карвинг фестивал на смеха се провежда за втори път в рамките на Седмицата на хумора в Габрово, чиято кулминация е Карнавалът на 19 май от 18.00 часа.

Участниците в Международния карвинг фестивал на смеха ще вземат участие и в карнавалното шествие.

Специален гост на събитието ще е световноизвестният шоколатиер Мартин Шифърс – международен сладкарски консултант, кулинар, носител на завидно количество златни медали от международни кулинарни състезания в Обединеното кралство, Франция, Швейцария, Америка, Сингапур, Дубай, Кулинарните олимпийски игри в Люксембург, съдия в кулинарни състезания, ментор, творец.

На 18 май, от 17.30 часа в клуб „Сопрано“ в Габрово, Мартин Шифърс ще демонстрира своите умения и ще покаже как се скулптира с шоколад.

Ден по-рано – на 17 май, от 16.00 часа, в търговския център на бул. „Могильов“ в Габрово ще бъде открита изложбата „Моето сладко Габрово“.
Идеята за изложбата се ражда в творческите умове на габровски тортени декоратори.
Бързо привличат към нея и свои приятели и така започва майсторенето на захарни макети, в сюжетната основа на които стои габровският хумор.
Специален гост на „Моето сладко Габрово“ ще бъде Мария Озтюрк и захарният ѝ шедьовър – желязната църква „Свети Стефан“.

Мария и макетът на църквата, изработена от захар и фондан, ще пътуват от Истанбул специално за събитието.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама