Отбелязваме Международния ден на свободата на печата

37

Снимка: mediapool.bg

3 май е определен за Световен ден на свободата на печата. На този ден различни международни организации на журналисти и издателитe почитат всички, дали живота, здравето и свободата си, за да бъдат информирани хората.

Свободата на пресата се смята за една от основните ценности на демократичната държава. За да се гарантира работата на правителството трябва да се осигури независимостта на управлението на пресата, както и да бъдат гарантирантирани механизми за предпазване от заплахи от властта. Независимостта на информационните организации се възприема за същността на свободата на печата, фактор от най-голямо значение за тяхното правилно функциониране.

През 1993 г. ООН издаде постановление 3 май да бъде световен ден на свободата на печата, за да се подчертае необходимостта от важността на темата.
Източник: inlife.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама