Борисов ще празнува Гергьовден на Атон, на 24-ти – на среща с папата

39

Кадър: bTV

Българският премиер Бойко Борисов ще отбележи големия християнски празник Гергьовден в българския манастир „Св. Георги Зограф“ на Атон.

Премиерът ще пристигне в светата обител в Света гора още на 5 май, а на следващия ден ще участва в отбелязването на празника на манастира. Той ще вземе участие и в носенето на чудотворната икона на Богородица, която се пази в Зографския манастир.

В края на миналата година правителството отпусна 940 хил. лв., почти четири пъти повече от поисканите, на българския манастир в Атон. С тези средства трябваше да бъдат ремонтирани изгорялото крило на манастира и да се оправят други проблеми по сградите му.

На 24 май пък ще води българската делегация при папа Франциск. Това ще е второ посещение на Борисов при този папа, двамата се видяха за първи път през 2015 г.

На рождения си ден 13 юни Борисов пък ще е на посещение в Израел по покана на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Двамата трябва да открият и паметник за спасяването на българските евреи, който е изработен по поръчка на българското правителство.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама