Правителството пренасочва 1,5 млн. евро за реформи, стимулиращи растежа

28

Правителството одобри изменение на Оперативна програма „Добро управление“ (ОПДУ), с което 1,5 млн. евро ще бъдат пренасочени към Програмата за подкрепа на структурните реформи на Европейския съюз.

Това съобщиха от съобщиха от пресслужбата на кабинета за „Нова Варна“.

Със средствата ще се финансират дейности по разработване и осъществяване на институционални, административни и структурни реформи в България в съответствие със Стратегията на ЕС за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж „Европа 2020“.

Страната ни ще получи съвети и експертен опит от ЕС за провеждането на стимулиращи растежа реформи, което да гарантира повишаването на конкурентоспособността, увеличаването на производителността и стимулирането на инвестициите.

Измененията на ОПДУ налагат и актуализация на Споразумението за партньорство, както и на финансовото разпределение на средствата от Европейския социален фонд, Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд по тематични цели и по оперативни програми.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама