Полицията в Троян разкри кражба на ферма за криптовалута

53

Полицията в Троян разкри първата в страната кражба на ферма за добиване на криптовалута, съобщи директорът на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов.

Престъплението е извършено на 23 февруари в село Черни Осъм.

Открити и иззети в режим на работа са 23 компютърни конфигурации за криптовалута, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара.

Сигналът за престъпното деяние е бил подаден от собственика на фермата – българин, който живее във Великобритания, след като онлайн връзката със сървърите, разположени в селото, прекъснала.

Старши комисар Милен Маринов уточни, че разследването е продължило около два месеца. В хода на процесуално-следствените действия полицаи от Троян са установили, че отнетата техника е на територията на Русенска област. По изготвен план за съвместни действия на двете областни дирекции са били извършени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и околните населени места.

По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен, на когото е наложена мярка „домашен арест“, и 35-годишен от Русе – с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама