Българи обраха медалите на Световните игри в Гърция

27

 Блестящо бе представянето на националния отбор на България по Пумсе на завършилите Световни плажни игри в Гърция, о.Родос.

Всичко това се случи пред погледа на председателя на БФ Таекуондо Слави Бинев и президента на Световната таекуондо федерация д-р Чо. Двамата пристигнаха специално за финалите от Атина, където пък се провежда турнира „President’s Cup с ранг G2. и също има сериозно българско присъствие. Българските състезатели записаха чудесни резултати, спечелвайки три сребърни и два бронзови медала.

В събота тон за успехите даде Христо Върбанов, който в индивидуалната надпревара взе сребърен медал. След това примерът му последваха тройката девойки Калина Боянова, Симона Григорова и Милица Петрова.

Добрите новини за родното таекуондо продължиха отново със сребърните медали на треньорската тройка Бисер Христов, Румен Димитров и Христо Върбанов.

В петък бронзови медали спечелиха треньорската двойка над 31 години – Христо и Ирена Върбанови и на тройки юноши – Илиян Димитров, Борис Радев и Станислав Пиперов.
При все солидния брой български таекуондисти, качили се на почетната стълбичка, именно председателят на родната федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев връчи отличията.

Междувременно на Президентската купа в Атина, „златна точка“ в полза на противника, раздели Митко Джорджев от медала. Той премина през 4 битки, три от които взе с победа. В категорията си Митко мери сили с 68 атлета в кат- 68кг. При кадетите, Калоян Делков в кат – 53кг. също отпадна на крачка от медалите. В трета среща след страшно оспорвана битка, 2 точки и резултат 33:31 отредиха бронза за противника му от Гърция.

Източник: gong.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама