Уилям и Кейт показаха новия член на семейството

26

 Снимка: Getty Images

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж напуснаха болница след раждането на третото им дете. Новият принц беше роден в „Света Мария“ в 11.01 местно време снощи.

Вчера  принц Уилям и Кейт излязоха от болницата, за да поздравят тълпата и да покажат техния нов син. След това се върнаха обратно в сградата, за да вземат столчето на бебето и да отпътуват към двореца Кенсингтън. Пред двореца вече са вдигнати знамена за посрещането на принца.

По-рано през деня на посещение на Кейт Мидълтън и бебето дойдоха другите й две деца, доведени от баща им принц Уилям.

Съобщение за раждането на новия принц беше поставено пред Бъкингамския дворец, както традицията повелява. Съобщението ще стои там 24 часа. Традицията да се поставя бюлетин, оповестяващ раждането на кралска особа, е откакто Бъкингамският дворец е официална резиденция на кралското семейство.

Припомняме, че принц Уилям е присъствал на раждането. До момента името на новороденото все още не е обявено официално. Засега фаворити на букмейкърите са Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип. Именно Артър е едно от имената както на принц Чарлз, така и на принц Уилям.

Уилям и Кейт вече получиха поздравления за новия член на семейството си от кралския дворец, както и от британския премиер Тереза Мей.

Само няколко часа след раждането принц Уилям доведе в болницата принц Джордж и принцеса Шарлот. След това всички заедно напуснаха болницата.

Новият принц е шестият правнук на кралица Eлизабет Втора и пети поред наследник на трона след по-големия си брат – 4-годишният Джордж и 2-годишната си сестра Шарлот. Преди тях са баща им принц Уилям и дядо им принц Чарлз.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама